Rekla je baki da ju je muž prevario i dobila odgovor kakvom se nije nadala

Ovu pricu nikako ne zalim zadrzati samo za sebe,mene je jako iznenadila i dirnula

pa se nadam da ce i Vas.

Zato zelim da je podjelim s Vama.

Kako reagirate na životne probleme? Postajete li sa svakim novim ogorčeniji ili jednostavno ne dopuštate da vam nedaće unište duh? Jedna inspirativna viralna priča koja se širi internetom pokazat će vam kako se trebate nositi sa svim preprekama koje vam život stavlja na put

Mlada žena otišla je svojoj baki, pričala joj o svom životu i o tome kako joj je teško. Muž ju je upravo prevario i bila je razočarana. Nije znala kako će sve to preživjeti i željela je odustati od svega. Bila je umorna od borbe. Činilo joj se da se u njezinom životu pojavi novi problem čim riješi neki stari.

Baka ju je odvela u kuhinju. Napunila je tri zdjele s vodom i stavila ih na štednjak. U prvu je stavila mrkve, u drugu jaja, a u treću mljevenu kavu. Pustila ih je da dođu do vrenja. Nakon dvadeset minuta isključila je štednjak. Izvadila je mrkve, jaja, kavu iz zdjela i poslužila ih.

Okrenula se je unuci i rekla joj: Kaži mi što vidiš.
Mrkve, jaja i kavu, odgovorila je unuka.

Onda joj je baka rekla da opipa mrkve. Napravila je to i rekla da su omekšale. Baka ju je tražila da uzme jaje i razbije ga. Kada je unuka skinula s njega ljusku, promatrala je tvrdo kuhano jaje. Na kraju ju je baka tražila da otpije gutljaj kave. Unuka se je nasmijala kada je okusila njezinu bogatu aromu.

Tada je upitala baku: Što sve ovo znači?

Baka joj je objasnila kako je svaki od ovih predmeta bio suočen s istom nedaćom – vrelom vodom. Svaki je reagirao drugačije. Mrkva je ušla u vodu snažna, tvrda i nepopustljiva, ali nakon što je izložena vreloj vodi omekšala je i postala slaba. Jaje je bilo krhko, njegova tanka vanjska ljuska štitila je tekuću unutrašnjost, ali nakon boravka u vreloj vodi unutrašnjost je postala tvrda.

Međutim, kava se je ponašala jedinstveno. Tijekom kuhanja promijenila je vodu.

Što si ti? Kada nedaća zakuca na tvoja vrata, kako reagiraš? Jesi li ti mrkva, kava ili jaje, upitala je baka unuku.

Razmislite o ovome. Što sam ja? Jesam li mrkva koja je naizgled jaka, ali suočena s boli postajem mekana i izgubim svoju snagu?

Jesam li jaje koje se mijenja zbog topline? Jesam li nakon smrti, prekida ili nekog drugog problema postala tvrda i ukočena? Izgleda li moja ljuska izvana isto, ali iznutra sam ogorčena i imam tvrdo srce?

Ili sam kao kava? Kava je promijenila vodu, ono što joj je donijelo bol. Kada voda postane vrela, kava ispušta miris i okus. Ako si kao kava, kada su stvari najgore, ti postaješ bolja i mijenjaš situaciju oko sebe. Kada je bol najteža i problem najveći, uzdišeš li se na novu razinu?

Neka vam život donese dovoljno sreće da biste bili ljubazni, dovoljno nedaća da biste bili snažni, dovoljno tuge da biste bili čovjek i dovoljno nade da biste bili sretni.

Najsretniji ljudi nisu nužno imali najbolje od svega, samo su napravili najbolje od svega što im je došlo na put. Najsvjetlija budućnost uvijek se temelji na zaboravljenoj prošlosti i ne možeš ići naprijed u životu ako ne ostaviš iza sebe sve svoje neuspjehe i boli.

Kada ste se rodili, plakali ste i svi oko vas su se smiješili. Živite svoj život tako da na kraju vi budete onaj tko će se smijati, a svi oko vas će plakati.

Neka svi u životu budemo kao kava.

One thought on “Rekla je baki da ju je muž prevario i dobila odgovor kakvom se nije nadala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *